در این مطلب سعی خواهیم کرد روند قیمتی زعفران را بررسی کنیم و متغیرهایی که معمولا بر زعفران در کوتاه مدت و میان مدت تاثیرگذار هستند را خدمت تان معرفی نماییم.
بازار زعفران از نظر روند قیمتی تقریبا مشابه سال قبل عمل کرده است. به عبارتی امسال هم روند زعفران در آذرماه و دیماه نسبتا ثابت بود و با پایان یافتن تعطیلات کریسمس جهشی اندک پیدا کرد که رفتاری مشابه سال قبل را نشان می دهد.
بهمن ماه فشار عرضه بالا نیست. و می تواند در صورت افزایش تقاضا قیمت زعفران رشد پیدا کند.
از
۲۵ ژانویه مصادف با ۵ بهمن ماه تعطیلات سال نو چینی آغاز می شود و ۱۶ روز
ادامه دارد. که در مدتی کوتاه می تواند بر تقاضا اثرگذار باشد. چینی ها و
هنگ کنگی ها از خریداران اصلی زعفران ایران هستند که در سال های تحریم ،در
بازار ایران بسیار حضور گسترده ای دارند.
همچنین ویروس کرونا نیز در این کشور شیوع پیدا کرده و می تواند به تعطیلی برخی مراکز این کشور بیانجامد. پس این انتظار را داریم کفه عرضه و تقاضا همچنان نزدیک به هم باشد.
امیدواریم با گرم شدن هوا و حضور کشاورزان در بازار، مدیریت فروش کماکان برقرار باشد و فقط به مقدار نیاز خود زعفران بفروشند.
با توجه به مواردی که در تحلیل های قبلی اشاره شد ، همچنان خوش بینی ها برای رشد قیمت زعفران در آینده ادامه دارد، و این باعث شده است کشاورزان از عرضه زیاد خودداری کنند.
بارندگی های پی در پی و سرمای هوا در ایام برداشت باعث شد جنس خوب برای عرضه کم باشد ، تاجران سعی می کنند تا حد ممکن با قیمت های پایین، جنس های خوب را در این ایام خریداری کنند . لذا تقاضا برای خرید جنس خوب بالاست و خریداران حاضرند به قیمتی حتی بالاتر از این روزها ،جنس های خوب را خریداری کنند.
این خوش بینی در بورس زعفران
نیز همچنان پابرجاست و این روزها زعفران در بورس حال خوشی دارد عرضه کمتر و
فشار تقاضا بالاست.(این به معنی این است که بورس منتظر جهش است و به آینده
بازار خوش بین است). امیدواریم در اینده ای نزدیک این روند مثبت به بازار
نقدی زعفران نیز سرایت کند.
پیشنهاد ویژه : صبر و البته مدیریت فروش و مهمتر از همه هر کاهشی خرید دارد … به امید روزی که زعفران به قیمت واقعی خودش برگردد.